Sunday, May 19, 2013

20th MEI 1964

salam sumer...
agak2 sempat lagi tak subi ucapkan HAPI BESDAY untuk ibu yang tersayang...tanpamu aku mmg xkan ada dlm dunia ni...huhuhuuu ni la ibu subi NORHAYATI HASYIM..setelah ketiadaan abah, dialah ibu dialah abah...hanya ibu tempat aku nak balas segala bakti yg telah diberikan..mmg subi akui selama abah ada didunia subi rasa subi xmampu nak berikan yg terbaek untuk mrk..skrg baru subi tersedar...lagi2 bila dah berkeluarga...oh macamni keadaan org bekeluarga...cabaran lagi hebat bila anak2 meningkat dewasa...subi tahu ibu seorg yg SANGATTTT tabah..subi nak jadi mcm ibu..tabah harungi segala rintangan hidup..lebih2 lagi cobaan dlm rumah tangga...mmg org kata xmanis citer masaalah rumahtangga dgn org lain tapi dengan ibu subi bercerita sekiraya hati xmampu nak menanggungnya...pastu alhamdulillah lega...hebatkan menjadi ibu...




Bila dah ada anak subi baru dpt rasakan perangai dan sifat setiap anak.. setiap satu berlainan...MAHA HEBAT ALLAH!! ingat senang ker nak didik anak??? tapi subi selute pada keluarga yg besarrr ramai anak...lagi2 anak2nya berjaya dlm hidup....perghhh cabaran tu..nak didik 2 org ni n coming soon lagi...pergghhh mmg mencabar minda fizikal n kesabaran seorg ibu muda seperti aku...inilah anugerah yg terindah aku...Ya Allah...aku bersyukur dgn kurniaanMu ini...NUR IMAN UMAIRAH n NUR IMAN BALQIS..penghibur bagi subi dan somi...


Inilah keluarga aku...dan coming soon baby dlm perut ni...dah nak masuk 8 bulan...sat sgt kan..dunia berputar laju tapi kita xrasa pening pun...hebatkan Maha Pencipta...Subhanallah..


subi suka lagu ni...walaupun kanak2 yg bawa lagu ni ttp meruntun kalbu kecilku....huhuhhu

Ibu.... bergenang airmataku 
Terbayang wajahmu yang redup sayu 
Kudusnya kasih yang engkau hamparkan 
Bagaikan laut yang tak bertepian 

Biarpun kepahitan telah engkau rasakan 
Tidak pun kau merasa jemu 
Mengasuh dan mendidik kami semua anakmu 
Dari kecil hingga dewasa 

Hidupmu kau korbankan 
Biarpun dirimu telah terkorban 
Tak dapat ku balasi 
Akan semua ini 
Semoga Tuhan membekati kehidupanmu ibu? 

Ibu.... kau ampunilah dosaku 
Andainya pernah menghiris hatimu 
Restumu yang amat aku harapkan 
Kerana di situ letak syurgaku 

Tabahnya melayani kenakalan anakmu 
Mengajarku erti kesabaran 
Kau bagai pelita di kala aku kegelapan 
Menyuluh jalan kehidupan 

Kasih sayangmu sungguh bernilai 
Itulah harta yang kau berikan 

Ibu... kau ampunilah dosaku 
Andainya pernah menghiris hatimu 
Restumu yang amat aku harapkan 
Kerana di situ letaknya syurgaku 

Tabahnya melayani kenakalan anakmu 
Mengajarku erti kesabaran 
Kau bagai pelita di kala aku kegelapan 
Menyuluh jalan kehidupan 

Kasihanilah, Tuhan..
Ibu yang telah melahirkan diriku 
Bagaikan kasih ibu sewaktu kecilku 
Moga bahagia ibu di dunia dan di akhirat sana 
Moga bahagia ibu di dunia dan di akhirat sana 



insyaAllah cuti wesak ni nak balik jenguk ibu...pada kawan2 subi dan pembaca blog ni jom kita balik sebelum ajal mengambil nyawa org yg banyak berjasa kpd kita...harta dunia boleh dicara...tapi harta yg ni mana nak cekau????

1 comment:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete